Kommentaar Euroopa Komisjoni volinikukandidaadi Violeta Bulci kuulamiselt

21.10.2014 16:36

Kommentaar Euroopa Komisjoni volinikukandidaadi Violeta Bulci kuulamiselt

Important notice
Views expressed here are the views of the national delegation and do not always reflect the views of the group as a whole
Video picture

"Sloveenia uue volinikukandidaadi  Violeta Bulci kuulamisel 20. oktoobri õhtul Strasbourgis võis selgelt tunda tugevaid pingeid.  Paljude Euroopa Parlamendi saadikute silmis näis olevat tegemist ebaloomuliku  kiirustamisega, et saavutada uue Euroopa Komisoni  kinnitamine 22. oktoobril. Poliitilise kogemuseta Bulci puhul oletati, et Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker soovib siin hinnaalandust.

Arvan, et kõik kuulamisel osalenud hingasid esimese tunni järel kergendatult.  Mõistagi on transpordi valdkond proua Bulci jaoks uus nagu ka töö tulevases komisjonis.   Kuid just antud dramaatilisel taustal, kus kandidaadile oli jäänud napilt neli päeva uue temaatikaga tutvuda, oli üllatus pigem positiivne.  Seda näitas  ka aplaus, millega tema sõnavõttu tervitati. 

Minu jaoks oli olulisim see, et Violeta Bulc ei kaotanud närvi, vaid kontrollis olukorda,  suutes meeles pidada kõik arvukad küsimused ning neile ka reageerida. 

Ma ei oodanudki erialaseid nüansse.  Kuid kandidaat valdas üllatavalt hästi terminoloogiat  ning lähtus - kui nii võib öelda - tervest mõistusest, millega on võimalik ka tundmatus vees üsna turvaliselt pinnal püsida.  Mulle meeldis tema integreeriv hoiak - tuginedes Euroopa kui terviku huvidele, suutis ta samas saavutada kontakti iga küsija väljendatud  murede ja probleemidega.  

Olen rahul, et kuulamine toimus hinnaalanduseta ning kandidaat tõendas üsna veenvalt, et tugeva isiksusena kujuneb temast hea partner Euroopa Parlamendile. 

Violeta Bulciga tuleb edaspidi tihedalt koostööd teha, et teadvustada talle meie jaoks olulisi teemasid, nagu regioonidevahelised transpordikoridorid - Rail Baltic."

Other related content