Konferencija Fight&Win – Svjetski dan borbe protiv raka

02.02.2023 11:00

Konferencija Fight&Win – Svjetski dan borbe protiv raka

Important notice
Views expressed here are the views of the national delegation and do not always reflect the views of the group as a whole
Poster Against Cancer
Translation
This content is also available in:

U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u subotu, 4. veljače 2023., s početkom u 10.30 sati u Zagrebu (hotel Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21), održat će se konferencija Fight&Win.

Cilj konferencije je podići svijest građana o važnosti prevencije i borbe protiv raka te poticati razmjenu iskustava u svrhu informiranja i edukacije. Medicinski stručnjaci i udruge koje djeluju u području borbe protiv raka te oblikovatelji politika na konferenciji će razmijeniti mišljenja, razgovarati o izazovima u borbi protiv raka i potrebnim koracima za njihovo rješavanje.

Na konferenciji će se pozdravnim govorom uz zastupnicu Sunčanu Glavak obratiti ministar zdravstva Vili Beroš, a poruku Europske komisije prenijet će potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica.

U panel-raspravi izlaganja će održati ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj specijalne bolnice Radiochirurgia Zagreb prof. dr. sc. Dragan Schwarz, stručni tajnik Hrvatske lige protiv raka prof. prim. dr. sc. Domagoj Eljuga, predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera te psihijatar, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. sc. Ivan Ćelić.

Organizatorica konferencije, eurozastupnica Sunčana Glavak, članica je Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) te neformalne skupine zastupnika MEPs Against Cancer (MAC), koja je osnovana s ciljem poboljšanja prevencije raka u Europi, a djelovala je i kao članica Posebnog odbora za borbu protiv raka (BECA).

Svojim radom u okviru Odbora ENVI zastupnica Glavak aktivno sudjeluje u promicanju borbe protiv raka, jednom od prioriteta odbora u Europskom parlamentu, Europske pučke stranke (EPP), ali i Europske komisije.

Pozivamo vas da popratite konferenciju Fight&Win i pridružite nam se u podizanju svijesti o važnosti borbe protiv raka.

Note to editors

The EPP Group is the largest political group in the European Parliament with 176 Members from all EU Member States

Other related content